Friday, October 18, 2013

Holiday House Vindö by Max Holst Arkitektkontor

This wooden holiday house by Swedish studio Strömma Projekt Max Holst Arkitektkontor is perched on the edge of a gorge in Vindö, an island on the Stockholm archipelago.



Strömma Projekt Max Holst Arkitektkontor designed the single-storey house on a series of black concrete plinths, elevating it above the gorge so that surrounding trees appear at eye level from the windows.



The dark timber exterior is surrounded by a sheltered deck, leading into a combined kitchen, living and dining room, while two children’s bedrooms are connected to a playroom and sit adjacent to a bathroom and sauna.



Large windows offer views out into the woodland from all four sides of the house, while wooden ceiling beams are left exposed beneath the gabled rooftops.



Timber lines the walls, ceilings and floors throughout the house, complemented by wooden furniture and kitchen units.

More about the Holiday House Vindö by Max Holst Arkitektkontor

Houzz Posts